DASA Dortmund

DASA Dortmund

A DASAMuseumban különböző munkaköröket próbálhatsz ki – például milyen lehet pilótának lenni.

A múzeumban mindenütt interaktív installációkat és kiállítási tárgyakat találsz, ahol mindenféle szakmát kipróbálhatsz magadnak – többek között egy repülésszimulátort is. Egy kicsit tovább haladva hirtelen egy repülőtéri toronyban, egy nyomdában, egy varrodában vagy egy erőműben találod magad.

A DASA Múzeum nem csupán a Ruhr-vidék legnagyobb munka világa kiállítása, hanem egész Németország legnagyobbja, és szinte inkább egy kalandos játszótérnek tűnik, ahol bármi lehetsz, ami csak szeretnél. A gyakorlatias munkahelycsere-installációkat tizenkét állandó kiállítási egység veszi körül. A műszakos munkától és a munkacsoportoktól kezdve a munkahelyi egészségvédelemig és biztonságig mindenütt egy elemet találsz: a technológiát.

Utazás a múlt, a jelen és a jövő munka világában

A gyerekek és a felnőttek egyaránt sokat tanulhatnak a munka világáról. De a legjobb: a múzeum neve megtévesztő. Szóval ez egy múzeum a munkáról, de egyáltalán nem egy lomha múzeum. Interaktív kiállítási tárgyak sokasága kelti életre a DASA-t. Gyerekek, felnőttek és családok egyaránt szeretnek időutazást tenni, és a látogatók reakciói a „Ó, szóval így csinálták régen” vagy „Erre emlékszem” és a „Hűha, egyszer tényleg képesek leszünk ezt megcsinálni?” között mozognak.

A múzeumot egyedül is felfedezheti, vagy csatlakozhat egy vezetett túrához.

web: https://www.dasa-dortmund.de/