Deutsen Fussballmuseum

Deutsen Fussballmuseum dortmund

A Deutsen Fussballmuseum minden német futball iránt rajongó számára elsődleges dortmundi úti cél. Az üvegfalú létesítmény a főpályaudvarral szemben található, egy multifunkcionális aréna, és jelentősen átformálta Dortmund városképét.

A homlokzatán lévő LED panoráma képernyő már messziről beragyogja a várost, és informálja a legfontosabb foci hírekről a járókelőket. A múzeum szlogenje: az Egy labda – 1000 történet. A 140 évet átfogó német futballtörténelem legszebb pillanati, és relikviái, valamint a Bundesliga legfontosabb eseményei tekinthetők meg.

 

A dortmundi Német Futballmúzeum (Deutsches Fußballmuseum) a német labdarúgás dicsőségét mutatja be, és lenyűgöző történelmet és szórakoztató tevékenységeket kínál a sportág iránt érdeklődőknek. Álljon meg itt néhány órára, és tekintse meg a kiállított 1600 tárgyat. Ismerje meg néhány kedvenc német játékosát, és sétáljon végig a világ kedvenc sportjáról szóló tanulságos kiállítási tárgyakon.

 

Történelme során a labdarúgás nagy hatással volt a világra, messze túlmutatva a játékként való létezésén. Nézze meg, hogyan folytatódott a futball Németországban a II. világháború pusztítása után, és kövesse nyomon a női labdarúgás fejlődését. Németország világbajnoki győzelmeiből származó trófeák, valamint szurkolói énekek és dalok adnak inspirációt. Válaszolj egy futball kvízre, és gyakorold a play-by-play kommentátori szerepkört.

 

Élvezze a 3D-s filmet a legnagyobb német játékosok hologramjaival. Próbáld meg felismerni Thomas Müllert, Mats Hummelst és a 2014-es német világbajnokság csapatának más sztárjait, vagy egyszerűen csak élvezd a lenyűgöző játékokat. Figyelje meg, hogyan fejlődött a sportág az 1954-es, 1974-es és 1990-es német győzelmekre való visszatekintéssel.

 

Lépjen be a fényűző Mercedes Benz világbajnoki győztesek autóbuszába. Képzelje magát a győztes játékosnak, aki ünnepel, miközben a 36 párnázott bőrszék egyikében ül. Még Thomas Müller helyére is beülhetsz, vagy kártyázhatsz a négy asztal egyikénél, amelyeket síkképernyős TV-k vesznek körül.

 

Ha valóra akarod váltani az álmodat, hogy világbajnok focista legyél, gyakorolnod kell. Itt, a Német Futballmúzeumban lépj ki a pályára, és gyakorold a szlalomrúgásokkal való cselezést, vagy száguldj végig a pályán a kapu felé. Ha nem vagy játékos, ülj le a lelátóra, és nézd meg, ahogy a feltörekvő sportolók megmutatják képességeiket.

 

A Német Futballmúzeum keddtől vasárnapig délelőttől késő délutánig tart nyitva. Vásárolj belépőjegyet, 14 év alatti gyerekek számára kedvezményekkel. A 6 év alatti gyermekek ingyenesen léphetnek be. Regisztráljon online, és fizessen kiegészítő díjat a vezetett túráért. A múzeumot Dortmundban, a vasútállomás mellett találod. Ha már a városban jár, próbáljon megnézni egy Borussia Dortmund focimeccset a Signal Iduna Parkban.