Dortmund óvárosa

dortmund Alter Markt

Dortmund óvárosa a második világháború során majdnem teljesen megsemmisült, de sok műemléket az 1950-es évektől kezdve újjáépítettek. (tovább…)

Read More

Phoenix See

Phoenix See

Ha Dortmundba jön, feltétlenül meg kell néznie a PHOENIX See-t! Alig 20 évvel ezelőtt itt még egy hatalmas acélmű állt. Ma népszerű üdülőterület és modern lakópark. (tovább…)

Read More

Westfalen park

westfalen park dortmund

Dortmund zöld oázisa a Westfalen park, de itt található a Florian, a dortmundi tv torony, amelynek a tetején 209 méter magasságban egy forgó étteremből lehet a város panorámájában gyönyörködni. (tovább…)

Read More

Kokerei Hansa

kokerei hansa dortmund

A Hansa Kokszolóüzem egy lenyűgöző ipari műemlék Dortmundtól északnyugatra, és a Ruhr-vidéki Ipari Örökség útvonalának figyelemre méltó állomása. (tovább…)

Read More

Dortmund ipari öröksége

Dortmund LWL Industriemuseum Zeche Zollern Colliery

Az LWL ipari múzeum Zollern szénbánya Németország egyik legszebb ipari műemléke és egyedülálló fotóhely. A bércsarnok homlokzata, a gépcsarnok bejárati kapuja, két klasszikus szállítószalag-keret, valamint a körülötte lévő díszek és…

Read More

Dortmund trendi negyedei

kaiserviertel dortmund

A Kaiserviertel, Kreuzviertel, Nordstadt és a kikötői negyedek mindegyike sajátos bájjal rendelkezik. A Kreuzviertel például különösen népszerű a lenyűgöző régi épületeivel, kis kávézóival és éttermeivel, valamint néhány trendi üzletével. A…

Read More