Mondo Mio Gyermekmúzeum

mondo mio kindermuseum dortmund

Ahol a gyerekek felfedezhetik a világot

Ha gyermekei három és 12 év közöttiek, miért ne vinné el őket a mondo mio! Gyermekmúzeumba, és tegyenek felfedezőutat a világ kultúráiba. A bejáratnál élénk színek vonzzák őket egy részben ismerős, részben ismeretlen világba. A “Kulturális sokszínűség kaland a küszöbön” címet viselő tárlaton a gyerekek megismerkedhetnek a korosztályukba tartozók mindennapjaival a világ különböző régióiban.

Hogyan kapcsolódik életünk az egész világon?

Az állandó kiállítás a Ruhr-vidéki és a világ kultúráinak sokszínűségét mutatja be. És ami a legjobb: mindezt játék közben szórakoztató felfedezni. Hallgathatnak történeteket vagy felpróbálhatják más kultúrák ruháit, és rengeteg más gyakorlati tevékenységet is kipróbálhatnak a kis felfedezők!

Komoly témákat is feldolgoznak itt, például azt, hogy a világ számos részén a víz nem csak úgy jön a csapból, mint nálunk. A gyerekek megtudják, milyen nehéz és megerőltető lehet elegendő vízhez jutni. Már egy vödör víz cipelése is nehezebb, mint gondolnánk, amint azt a Neven Subotic Trust is bemutatta. Vannak “upcycling” és “fair trade” alapú tevékenységek, és még sok minden más. Amint láthatod, a gyerekek egyszerre játszva és tanulva nagyon jól szórakozhatnak – és kétségtelenül te is!

Minden érzékszerveddel

A festőkonyha egy színes paradicsom – különösen a kisgyerekek számára, hiszen itt a színkert növényeiből megalkothatják saját kedvenc színeiket, majd egy kép megfestésével azonnal ki is próbálhatják azokat.

Ha már a kipróbálásnál tartunk: Gyermekei a Gyermekmúzeumban saját műhelyünkben is készíthetnek, vagy a fairtrade témáját fedezhetik fel a játékboltunkban.

Gyermekszülinapi partik a Gyermekmúzeumban

Mit szólnál egy igazán különleges születésnapi partihoz? A mondo mio! múzeumban a születésnapos gyermek meghívhatja barátait egy tematikus partira, vagy megpróbálhat kijutni a “Klíma” szabadulójátékból. Jó idő esetén a gyerekzsúrokat a Westfalenparkban, a szabadban is megrendezhetik. És mindegy, a gyerekeknek mindig jót tesz, ha kimehetnek a friss levegőre, nem igaz!

Mondo mio Kindermuseum

 Westfalen Park
Florianstr. 2
44139 Dortmund