Phoenix See

Phoenix See

Ha Dortmundba jön, feltétlenül meg kell néznie a PHOENIX See-t! Alig 20 évvel ezelőtt itt még egy hatalmas acélmű állt. Ma népszerű üdülőterület és modern lakópark.

A tóparti területet csak 2011-ben nyitották meg, de a PHOENIX See máris a Ruhr-vidék egyik legnépszerűbb látványosságává vált. A nyugati partot körútként alakították ki, rengeteg étteremmel és kávézóval. A tó keleti csücskénél pedig egy fürge sétát tehet a Kaiserberg csúcsára, ahonnan remek kilátás nyílik Dortmundra – tökéletes hely a szelfikészítéshez!

 

Phoenix See
Egy ösvény egészen a tó köré vezet. Három kilométer hosszú, külön sávokkal a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Néhány stratégiailag elhelyezett információs tábla ismerteti az ipari örökséget és a történelmet. A tóparti nádas és a vízen úszó vitorlások inkább a nyaralásra emlékeztetnek, mint arra, hogy itt állt egykor Európa egyik legmodernebb acélműve.

A PHOENIX Westnél található egykori kohóhoz a régi vasútvonal mentén egy kellemes ösvényen is eljuthat, így a PHOENIX See tökéletes kiindulópontja a Ruhr-vidék ipari örökségébe tett kirándulásnak.

További utazási ötletek
Bled látnivalók