Westfalen park

westfalen park dortmund

Dortmund zöld oázisa a Westfalen park, de itt található a Florian, a dortmundi tv torony, amelynek a tetején 209 méter magasságban egy forgó étteremből lehet a város panorámájában gyönyörködni.

A park számos sporttevékenységre (sífutás, korcsolyázás) alkalmas, de a különböző kulturális programok, koncertek, fesztiválok miatt a családok körében igen népszerű.

A Dortmund déli oldalán, a Florianturm állandó tekintete alatt található Westfalenpark egy 70 hektáros, 70 hektáros, fizetős zöldterület, amely számos apró látnivalóval várja a látogatókat, hogy egész délutánra lekösse őket.

Westfalenpark Dortmund

A botanikai területek megérnek egy kitérőt: A Deutsches Rosariumban 3000 különböző rózsafajtát találunk, de évente olyan rendezvényeket is rendeznek, mint nyáron az elektronikus Juicy Beats fesztivál, télen pedig a Lichterfest (Fényfesztivál).

Egy másik nyári látványosság az 1959-ben megnyitott ülőlift, amely vasárnaponként közlekedik a “Hegy” és a “Völgy” 500 méterre egymástól lévő állomása között.

Westfalen Park gyerekeknek

A gyerekek imádni fogják a különböző játszóterek, a játszóparadicsom, a szivárványház és a mondo mio változatosságát, ahol szabadon engedhetik a fantáziájukat és elfáradhatnak! A parkban egy gyermekkultúrák múzeuma is található. A minden korosztályú felfedezők számára pedig a természetvédelmi ház várja a felfedezőket.

Van itt még egy kisvasút, egy madáretető flamingókkal és egy tó, ahol evezős csónakot lehet bérelni.