Petrikirche

petrikirche dortmund

Szent Petri templom Dortmund: Csend és csoda a belvárosban

Ó, te jó ég! Micsoda csodálatos látvány! Valóban el fog ámulni: A Szent Petri-templomban található Dortmund egyik legnagyobb, a középkorból fennmaradt műalkotása: Az Arany Csoda – egy faragott és aranyozott szárnyas oltár.

Ez tényleg figyelemfelkeltő. Hiszen 5,6 méteres magasságával és 7,4 méteres szélességével kolosszusnak számít. Ez a középkor legnagyobb flamand oltára, és két pár szárnyból áll, amelyek kinyithatók és becsukhatók. Az oltár egyértelműen a 14. századi gótikus városi templom szívét alkotja.

St. Petri templom Dortmund: A csend helye

A Dortmund központjában található Szent Petri evangélikus templom menedékhely a Westenhellweg nyüzsgése elől, egy hely, ahol elidőzhetünk a csendben és az imádságban. A templom világos, magasztos belső terében ez mindenképpen természetes. A nagy, fehér ablakokon keresztül beáramlik a napfény, és a város rohanó tempója távolinak tűnik.

Sok más történelmi templommal ellentétben a dortmundi Szent Petri templomban nincsenek padok. Ehelyett székek mozognak, hogy megfeleljenek az itt zajló sokféle eseménynek.

Változatos program – a vezetett túráktól a tangó istentiszteletekig.

A templom arra törekszik, hogy egyházi és felekezeti hovatartozástól függetlenül mindenki számára megfelelő programot biztosítson. Az istentiszteletek, bulik, meditáció és gyógyítás mellett tangótánc és művészeti események is zajlanak itt. Még tangó istentisztelet is van.

Ezen kívül minden hónap első szombatján 11 órakor vezetett túrát tartanak a dortmundi protestáns templomokban. Amely természetesen az Aranycsodát is érinti.

Szent Petri-templom

Petrikirchof
44137 Dortmund