Dortmund és a sör

dortmundi sör

A Dortmunder U, az Union sörgyár egykori erjesztő- és tárolópincéje a város egyik nevezetességének számít. A messziről látható épület a művészet és a kreativitás központjává vált. Tetőteraszáról csodálatos kilátás nyílik a városra. Bár az U-ban már jó ideje nem folyik sörfőzés, továbbra is évente sörfesztiváloknak ad otthont.

 

A DAB és más sörök tették Dortmundot világhírűvé. Míg régebben a város számos különböző pontján főztek sört, ma már csak két sörfőzőhely működik. Az egyik a kis Brauhaus Hövels, egy különösen hangulatos hely, ahol sörfőző szemináriumokat is tartanak. A Phoenix-See független sörfőzde 2005 óta főzi a dortmundi Bergmann sört. Egy felállványozott sörcsarnok szolgál arra, hogy a kirándulók megpihenhessenek egy korsó sör mellett.

 

Tudta, hogy Dortmund hagyományos kocsmáiban, pl. az Alter Markt környékén „Stößchen” pohárból szolgálják fel a sört? Ez a karcsú söröspohár a tetején kiszélesedik, és arra szolgál, hogy a sörből falatozhasson. Fedezze fel ezt és a dortmundi sörrel kapcsolatos egyéb hagyományokat a sörmúzeumban.