A Legjobb Fotószerkesztők Iphone-hoz

Iphone

Ma már nem kell PC-re vagy laptopra átmásolnod a képeket és órákig varázsolnod, hogy eltüntess egy apró hibát egy egyébként tökéletes képről. Az okostelefonos képszerkesztő alkalmazások segítségével akár néhány perc alatt finomhangolhatod fényképeidet. Sőt, ezért a legtöbb esetben még csak fizetned sem kell. Persze ma már szinte semmiért nem kell fizetni online, amire az ingyenes képszerkesztő appok mellett az ingyenes játékok és az ingyen pörgetés casino bónusz is remek példa.

Ismerj meg 5 olyan egyszerűen használható fotószerkesztő alkalmazást Iphonera, amelyek segítségével a kezdők és a haladók is tökéletes képeket és effekteket készíthetnek. Bár a listán szereplő alkalmazások többsége alapvetően ingyenes, egyes haladóbb funkciókért fizetned kellhet.

Snapseed

Ha a mindennapi fényképezéshez szeretnél egy könnyen használható és rengeteg lehetőséget kínáló általás fotószerkesztőt, akkor a Snapseed remek választás. Az alkalmazás kifejezetten amatőrök számára készült, így rendkívül egyszerűen áttekinthető. Az alkalmazás segítségével pár másodperc alatt megvághatod, elforgathatod és korrigálhatod a képeidet, az összhatás javítására pedig a beépített filterek mellett egyedileg is megváltoztathatod a különféle színtónusokat. A filterek között a modern szűrők mellett különféle vintage illetve fekete-fehér effektusok is találhatóak. A mesterséges intelligenciának hála, most akár élesítheted is a képet, amely kifejezetten hasznos lehet kissé elmosódott selfiek esetében. A legjobb, hogy az alkalmazás ingyenes, úgyhogy mindezekért még csak fizetned sem kell.

A Snapseed egy teljesen ingyenes alkalmazás, így az összes funkciót korlátozások nélkül használni tudod, anélkül, hogy fizetned kellene érte. Az egyetlen hátránya, hogy mivel kifejezetten az amatőröket célozza, így kevés benne a haladó funkció.

VSCO

Ha nem szeretsz manuálisan pepecselni a képek szerkesztésével, akkor a VSCO appot neked találták, ki. A beépített több, mint 200 intelligens filternek hála neked csupán ki kell választanod azt a végeredményt, amelyik a legjobban megfelel az igényeidnek, anélkül, hogy perceken keresztül különféle csúszkákat húzogatva próbálnál variálni a színtónusokkal, fényerővel, kontraszttal és hasonlókkal.

A filterek erőssége ráadásul állítható, ami további finomhangolásra ad lehetőséget, hogy a végeredmény biztosan tökéletes legyen! A Snapseedhez hasonlóan ebben az alkalmazásban is lehetőség van a mesterséges intelligencia segítségével élesíteni a képet és orvosolni a kisebb képi hibákat. Az ingyenes változatban több, mint 200 különféle szűrő található, amelyek mellé pénzért további effekteket és szűrőket vásárolhatsz. A filterek között találhatsz egészen enyhe, szinte észrevehetetlen effektusokat és látványos, művészi hatású effekteket is. Ha nem igazán érdekel a képszerkesztés folyamata és csak minél gyorsabban szeretnéd megkapni a tökéletes végeredményt, akkor a VSCO lehet az ideális választás.

TouchRetouch

A TouchRetouch egy profi fotószerkesztő alkalmazás, amely a mesterséges intelligencia segítségével tünteti el a nemkívánatos foltokat, személyeket, fényvisszaverődéseket és ráncokat. Ha előfordult már veled, hogy lőttél egy tökéletes képet, amit azonban az utolsó pillanatban elrontott egy a képbe besétáló ember, vagy belogó tárgy, akkor legközelebb egyszerűen orvosold a problémát a TouchRetouch használatával.

Természetesen más fotószerkesztő alkalmazások is kínálnak hasonló funkciókat, azonban ez az alkalmazás kifejezetten csak erre a célra készül, így jóval kifinomultabb algoritmusokat használ, amelyek sokkal szebb végeredményt nyújtanak. Ennek ellenére persze a mesterséges intelligenciának is vannak korlátai, így az objektumok eltüntetése csak a háttérből lesz problémamentes. Egyszerűen csak jelöld ki az ujjaddal azt a területet, ahol a háttértől elütő folt, ember vagy tárgy található és a mesterséges intelligencia automatikusan eltünteti onnan. Az alkalmazás 4 dollárért tölthető le a hivatalos AppStoreból.

Carbon

Ha a fekete-fehér és a monokróm fotók megszállottja vagy, akkor ezt az alkalmazást egyenesen neked találták ki! A Carbon fotószerkesztővel 58 féle állítható szűrővel készíthetsz mesteri fekete-fehér képeket. A standard hatás mellett a képekre akár különféle textúra effekteket is tehetsz a vintage hatásért, valamint a fényerősséget, a kontrasztot és az egyéb paramétereket is könnyedén finomhangolhatod.

A monokróm hatás mellett a színhatás paraméterezésével akár szépia és sárgalenyomatos képeket is előállíthatsz. Mindehhez pedig profi fotósnak sem kell lenned, hiszen az effekteket egy egyszerű kattintással aktiválhatod, a finomhangolást pedig kényelmesen elvégezeted a képernyőn megjelenő csúszkák segítségével. Egyes különleges filterek segítségével, akár festett hatású vagy pixeles fényképeket is előállíthatsz. Az alkalmazás használata teljesen ingyenes, azonban egyes szűrők használatáért már fizetned kell.

Adobe Lightroom

Az Adobe Lightroom okostelefonos alkalmazást ugyanaz az Adobe cég készítette, amely a híres Photosop szoftvert is. Ez egy kezdők számára is használható, de rengeteg haladó funkcióval is rendelkező általános fotószerkesztő, amelyben lehetőséged van effektek és szűrők használatára, a színek és a kontraszt finomhangolására, valamint a képek szerkesztésére, retusálására és akár a nemkívánatos objektumok eltávolítására is. A szűrők intelligens szűrők, vagyis a mesterséges intelligencia segítségével automatikusan javaslatot tesznek a legjobbnak vélt hatás előállítására.

Ha kezdő vagy, akkor ez különösen egyszerűvé teszi a képeid szerkesztését, azonban a haladók természetesen manuálisan tovább finomíthatják a végeredményt. A haladó funkcióknak köszönhetően a hozzáértők, akár egyesével is módosíthatják a képeken megjelenő tárgyak és objektumok összhatását, vagy akár szerkeszthetik is azokat. A szerkesztett vagy eltávolított objektumok, például egy a távolban megjelenő ember mögötti hátteret a mesterséges intelligencia automatikusan kitölti, jellemzően kitűnő eredménnyel. Azok számára, akik járatosak a photoshop alkalmazás használatában, a Lightroom használata különösen egyszerű lesz. Az alkalmazás számtalan ingyenes funkciót tartalmaz, azonban a haladóbb effektek használatáért már fizetni kell.