Dortmund futball bárok

dortmund futball bárok

Valószínűleg már kitaláltad, hogy a futball nem elhanyagolható szerepet játszik a helyiek életében – nem véletlenül jelenti ki a BVB minden meccs előtt, hogy „a meccsnap munkaszüneti nap”. De ha nincs jegyed a stadionba, akkor máshol kell keresned, ahol nézheted a meccseket.

Aki történetesen a városban tartózkodik, amikor a Borussia Dortmund játszik, és szeretne belekóstolni a szurkolói hangulatba, annak nem okoz gondot olyan kocsmát vagy sportbárt találni, amely élőben közvetíti a BVB meccseit. Még néhány étterem is kihasználta a keresletet, és bekapcsolja a kivetítőt a meccsre.

Az Alter Markton és környékén: foci és jó, becsületes ételek

Sokan élvezik a szabadtéri vendéglátást az Alter Markt téren egy BVB-meccsnapon.

A belvárosi Alter Markt körüli bárok és éttermek jó és őszinte ételeket kínálnak laza hangulatban, több közülük a kiadós westfáliai konyhára specializálódott. A legtöbbjük BVB-meccseket vetít, köztük a Wenkers, Dortmund egyik legrégebbi és leghagyományosabb étterme. Történetesen közvetlenül a BVB-szurkolói bolt mellett található a piactéren, és meccsnapokon BVB-mezt viselő személyzet szolgál ki.

A piactéren és a szomszédos utcákban rengeteg pub, bár és étterem található, ahol más futballszurkolókkal együtt követheti a mérkőzést.

Karácsony táján gyakran komikus jeleneteket láthatunk, amikor a (főleg) férfi karácsonyi vásárlók az éttermek ablakaihoz nyomják az orrukat, mint valami régi fekete-fehér filmben, hogy megpróbáljanak egy-két pillantást vetni az aktuális eredményre, ha volt szerencsétlenségük, hogy a karácsonyi piacra kell menniük, miközben inkább a Borussia meccsét néznék.

Közelről: TV-foci a stadion árnyékában

Ha inkább egy kicsit közelebb szeretnél lenni a stadionhoz, ne aggódj. A városközpont és a stadion között félúton található Kreuzviertel egy nyüzsgő negyed, amely tucatnyi kocsmával és bárral van tele, ahová a pályára tartó szurkolók a kezdés előtt beugranak egy kis frissítőre, majd a meccs után visszatérnek a televíziós szakértők meccs utáni elemzéseire. A legkedveltebbek közé tartozik a Sonne, a B-Trieb és a Kumpel Erich, de számos más kocsma is van, ahol a meccsnézés közben elvegyülhet a hazai szurkolókkal.

A Kreuzviertel metaforikus kulináris kapuja a Mit Schmackes étterem, amelynek társalapítója és tulajdonosa nem más, mint a korábbi dortmundi játékos, Kevin Großkreutz. Az adagok bőségesek, a schnitzelekről pedig az a hír járja, hogy Dortmund legjobbjai közé tartoznak. Az étlapon szerepel még: klasszikus pfefferpotthast pörkölt és természetesen rengeteg Borussia.

Bár a Kreuzviertel mindössze tíz perc sétára van a pályától, ha igazán közelről akarod megtapasztalni a meccset, akkor irány a Strobels. Ne feledje, hogy korán kell odaérnie: Bár nem éppen kicsi, és a sörkert időjárástól függetlenül nyitva van, a hazai meccseken mindig zsúfolásig tele van. Nem meglepő, hogy a bérletesek, de azok is szívesen látogatják, akik szeretnének bérletet váltani. Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy helyet kapj, jól ehetsz és nézheted a meccset – közvetlenül a stadion mellett.