Dortmundi karácsonyi vásár

Dortmund Christmas Market

Képzelje el a dortmundi piacot, ahol a karácsonyi fényektől kezdve az ünnepi finomságokig mindent élvezhet. Ezt kínálja a Weihnachtsmarkt azoknak a látogatóknak, akik úgy döntenek, hogy decemberben ide látogatnak.

A Dortmundban a legjobb dolgok közé tartozik, hogy megnézze a több mint 300, az évnek csak néhány napján nyitva tartó standot, hogy megünnepelje ezt az ünnepi időszakot.

Itt található a legjobb dortmundi látnivaló, amely Németország legmagasabb karácsonyfája. Ez 45 méter magas, és több mint 45 000 lámpa világítja meg az egész piacot.

A dortmundi karácsonyi vásár minden évben több százezer látogatót vonz! Magától értetődik, hogy a világ legnagyobb karácsonyfája a fő attrakció. De a látogatókat vonzza a belvárost megtöltő hatalmas bódék sokasága is, és természetesen a Ruhrpott helyiek melegsége.

Dortmund karácsonyi városa: Karácsony a belvárosban

Biztosak vagyunk benne, hogy már abban a pillanatban elönt a szezonális jókedv, amint kilépsz a főpályaudvarról, és megpillantod az ünnepi kivilágítású kaput, amely felvezet a Katharinen lépcsőn, majd az egész belvárosban elterülő karácsonyi vásárba – ez tökéletes alkalom az első szelfi elkészítésére. Ezután kövesse a fényeket, és merüljön el Dortmund karácsonyi hangulatában!

Az idei karácsonyi vásár nagyobb, mint valaha, és az új kivilágítás még ünnepibbé teszi. A Kampstraße két temploma, a Szent Petri és a Szent Reinoldi templom között életnagyságnál nagyobb fényinstallációk sora várja Önt. De a tipikus karácsonyi jelenetek – angyalok, csillagok és hasonlók – helyett Dortmund ipari múltjának – némi iróniával megspékelt – részleteit várják, többek között óriás galamb-flamingókat, szénbányászati jeleneteket és egy sörgyári kocsist.

Mint minden évben, idén is a világ legnagyobb karácsonyfája áll a középpontban a Hansaplatzon. Emellett néhány új látványosság is várja a látogatókat: A városközpontban minden ünnepi helyszínnek saját témája van! A Reinoldi templomtér például mesebemutatójával a fiatal családokra összpontosít, míg a Willy-Brandt-Platzon található “Heimat und Herz” terület a hagyományos és helyi kézműves termékek helyszíne!

A dortmundi karácsonyi élményben tényleg mindenki számára van valami